Geschiedenis

Het in 1907 gebouwde pand aan de Oranjesluisweg 20 in Naaldwijk, ten behoeve van coöperatieve bakkerij “de Volharding” werd uiteindelijk in 2009 de basis voor zorgbakkerij Het Blauwe Hek.

De Stichting Het Blauwe Hek is opgericht door Henk Luchtmeijer, Jan Bronswijk en Hugo Luttik.
Het doel was het doen exploiteren van een biologische zorgbakkerij. De Stichting Het Blauwe Hek is een organisatie op ideële grondslag met de volgende uitgangspunten.

  • Het productieproces moet geschikt zijn voor deelname van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking (hierna te noemen ‘mensen met een beperking’);
  • Het vervaardigen van biologische producten (SKAL-gecertificeerd), bestemd voor de consumentenmarkt.

Het Blauwe Hek en Ipse de Bruggen hebben in 2010 een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Momenteel zijn ruim tien cliënten en twee zorgbegeleiders actief. Ook zijn er regelmatig stagiaires aan het werk.

In 2012 werd de bakkerij uitgebreid met een tuin en een kas, die met behulp van verschillende donaties konden worden gerealiseerd en ingericht. De kas wordt onderhouden door mensen met een beperking en twee vrijwilligers. De gekweekte gewassen worden verwerkt in de producten van de bakkerij. In datzelfde jaar werd een nieuwe mijlpaal bereikt: de groei van de omzet was voldoende om een break-even resultaat te realiseren. Het pand aan de Oranjesluisweg nr. 20 is in goed onderling overleg door twee Westlandse ondernemers gekocht, waardoor de toekomst van Het Blauwe Hek is gewaarborgd.

In  2014 heeft er een verbouwing plaatsgevonden waardoor de bakkerij nu ook beschikt over een lunchroom annex theeschenkerij. Deze ruimte kan ook door derden worden gehuurd voor andere bijeenkomsten.

Nieuwsbrief

Ipse de Bruggen

Het Blauwe Hek is mede mogelijk gemaakt dankzij onze partner Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is een grote regionale (Zuid-Holland) zorgaanbieder.

Lees verder